Monthly Archive for juliol, 2006

Com posar un tigre en un PC?

No és ni una endevinalla ni un acudit, nosaltres ho hem aconseguit, hem pogut posar el Mac OS X en un PC (ho sento Billy Portes, però ho havíem de fer).

Abans que re he de dir que la nostra intenció no era pas cap altre que la d’experimentar, ara no ens posarem a vendre copies de Mac OS X per a PC ni tampoc facilitarem on aconseguir l’imatge del DVD.

Tot va començar quan el Ricard (que és una mala influència :P) es va comprar un eMac i em va començar a introduir en el món de la Poma, dintre meu em va entrar la necessitat de tenir un Apple, però la meva cartera em va prohibir tota possibilitat de tenir-ne un. Va passar el temps, i jo em vaig comprar un portàtil via ebay (el que encara no sabia era que aquell ordinador seria el laboratori idoni per l’experiment).

Un bon dia el Ricard em va passar un link de una pàgina que parlava d’un individu que havia aconseguit posar el Mac OS X en un PC, i en aquesta pàgina hi havia posat fotos del PC funcionant amb software Apple, i on el Ricard i la resta de gent nomes hi veien un portàtil qualsevol, jo hi veia un portàtil del mateix model que el meu, cosa que em va esperançar molt i em va fer decidir a que allò que uns pocs havien fet, jo també ho havia de fer. Vaig seguir les instruccions que deien ala pàgina alguns vincles no funcionaven per tant haig haver de recórrer a l’emule per baixar-me els arxius per a craquejar la ISO del DVD d’instal·lació, la qual em va trigar bastant a baixar. Un cop ho vaig tenir tot, varem quedar amb el Ricard per fer l’experiment a casa seva perquè la primera intenció era instal·lar el Mac OS X en un PC d’escriptori que te com a servidor el Ricard, però el nostre desengany va ser quan un cop acabat el craquejat de la imatge de DVD i gravada en un DVD-RW, varem començar el procés d’instal·lació en el PC d’escriptori i va fallar, va sortir una senyal de prohibit sobre la Poma que surt a l'inici de la instal·lació. Ens va fer ràbia la veritat però encara no estava tot perdut, ens quedava el portàtil.

Vaig anar a buscar el portàtil i el varem poder instal·lar. Aquella primera versió del software, la 10.4.1 no li funcionava ni la tarja gràfica ni la tarja de so, i fins i tot no permetia que les imatges es veiessin en vista completa, al cap d’uns dies el Ricard es va baixar la versió 10.4.4 li varem instal·lar i si que funcionava el so i les imatges, la gràfica en canvi continuava sense funcionar, i aquesta versió tenia un petit problema amb l’arranc cosa que el Ricard va solucionar amb linux. Actualment el tinc amb la versió 10.4.6 on funciona tot menys la gràfica que va a mitges puc veure algun format de vídeo , però no em funcionen els jocs ni els efectes especials de canvi d’usuari del Mac OS X. Estic a l’espera de que algun friki tregui la ultima versió (la 10.4.7) que toleri la targeta gràfica per a que l’experiment estigui completat del tot amb èxit, de mentre m’hauré de conformar amb el que tinc.

David Ribas Soley, Col·laborador

El gran tema pendent d'Apple

En l'últim article vaig fer una critica a Microsoft dient al final que Apple simplement funciona, però tampoc tot són flors i violes. Per mi la gran cosa pendent d'Apple són els ratolins. Em vaig comprar l'eMac ara farà 2 anys i portava un ratolí que al principi anava bé, però al cap de poc temps notes que el ratolí no va prou bé, necessites posar un paper des del principi, però és que amb el temps cada cop et va més lent.

Vaig pensar que amb el nou mighty mouse això canviaria, però resulta que les funcions de botons exteriors les he hagut de desactivar perquè l'exposé es tornava boig ja que amb casi gens de pressió es clicava i la rodeta tant mona que porta de 360º tot sovint no va per pujar amunt.